Gezond eten

Afvallen met Keto?

Ben je geïnteresseerd in het afvallen? Ben je het beu van diëten die pleiten voor lage of geen vetten en hun high-dikke vlees in hunkeren? Misschien overweeg je het keto-dieet, het nieuwe kind op het blok. Goedgekeurd door vele beroemdheden, waaronder Halle Berry, Lebron James en Kim Kardashian onder anderen, het Keto-dieet is het onderwerp geweest van veel debat onder diëtisten en artsen. Vraag je je af of het keto-dieet veilig en goed voor je is?

Wat is het ketogene dieet toch?

U moet zich ervan bewust zijn dat het lichaam suiker gebruikt in de vorm van glycogeen om te functioneren. Het keto-dieet dat is zeer beperkt in suiker dwingt uw lichaam om vet te gebruiken als brandstof in plaats van suiker, omdat het niet genoeg suiker krijgt. Wanneer het lichaam niet genoeg suiker krijgt voor brandstof, wordt de lever gedwongen om het beschikbare vet in ketonen te draaien die door het lichaam worden gebruikt als brandstof – vandaar de term ketogenic.

Dit dieet is een vetrijk dieet met gematigde hoeveelheden eiwitten. Afhankelijk van uw carb-inname bereikt het lichaam in minder dan een week een staat van ketose en blijft daar. Naarmate het vet wordt gebruikt in plaats van suiker voor brandstof in het lichaam, is het gewichtsverlies dramatisch zonder enige veronderstelde beperking van calorieën.

Het Keto-dieet is zodanig dat u wilt streven naar 60-75% van uw dagelijkse calorieën uit vet, 15-30% van eiwitten en slechts 5-10% van koolhydraten. Dit betekent meestal dat u slechts 20-50 gram koolhydraten op een dag kunt eten.

Wat kunt u op dit dieet eten?

Het dieet is een vetrijk dieet dat enigszins vergelijkbaar is met Atkins. Er is echter meer nadruk op vetten, meestal ‘goede’ vetten. Op het keto-dieet dat je kunt hebben

Olijfolie
Kokosnootolie
Notenoliën
Boter
Gwee
Gras geved rundvlees
Kip
Vis
Ander vlees
Volle vette kaas
Eieren
Room
Bladgroenten
Niet-zetmeelrijke groenten
Noten
Zaden
Je kunt ook een hele reeks snacks krijgen die bedoeld zijn voor keto-volgers. Zoals je vanuit deze lijst kunt zien, zijn vruchten beperkt. Je kunt een lage suikervruchten hebben in een beperkte hoeveelheid (meestal bessen), maar zal je favoriete vruchten moeten afzien, omdat deze allemaal zoet en / of zetmeelachtig zijn.

Dit dieet bevat geen korrels van welke aard, zetmeelrijke groenten zoals aardappelen (en alle knollen), geen suiker of snoepjes, geen brood en gebak, geen bonen en linzen, geen pasta, geen pizza en hamburgers en heel weinig alcohol. Dit betekent ook geen koffie met melk of thee met melk – in feite, geen melk en ijsjes en op melk gebaseerde desserts.

Veel van deze hebben een workarounds, want je kunt koolhydraatvrije pasta en pizza krijgen, je kunt een bloemkool rijst en nu zijn er zelfs restaurants die aan Keto Aficionados zijn.

Wat zijn de voordelen van het keto-dieet?

Als u zich afvraagt ​​of dit dieet veilig is, zullen zijn voorstanders en degenen die hun doelstellingen hebben bereikt, het er zeker eens van zijn dat het veilig is. Onder de voordelen van het Keto-dieet dat u kunt verwachten:

Gewichtsverlies
Verminderd of geen suikerspikes
Eetlust
Efficiure controle-effect
Bloeddruk normaliseert in patiënten met hoge bloeddruk
Verminderde aanvallen van migraine
Type 2 Diabetes-patiënten op dit dieet kunnen mogelijk hun medicijnen verminderen
Enkele voordelen voor mensen die lijden aan kanker