Gezond eten

Haal de Griekse keuken in huis met Griekse kruiden en Ouzo!

Griekenland is een heerlijk land om op vakantie te gaan. Prachtige omgevingen, vriendelijke mensen en vooral het heerlijke Griekse eten niet te vergeten. Wanneer je terugkomt van een vakantie naar Griekenland is het perfect te begrijpen dat je een stukje Griekse keuken mee naar huis wil nemen. Dat kan perfect met Griekse kruiden en de bekende Griekse drank Ouzo. 

Alcoholische Griekse drank

Wanneer je Griekenland zegt, denk je bijna automatisch aan de bekende alcoholische drank Ouzo. Dit is een stevige drank met een alcoholpercentage tussen de 37,5 en 44 procent. Het heeft een typische anijssmaak en ofwel ben je ervoor of lust je het helemaal niet. De samenstelling van deze drank wordt standvastig geheim gehouden, dit om namaak tegen te gaan. Ouzo is heerlijk om te serveren bij olijven, feta, gebakken courgette of komkommer met tomaat. Ook bij andere Griekse gerechten is Ouzo perfect te drinken. 

Ideaal klimaat voor heerlijke kruiden

We gaan natuurlijk voor het lekker warme weer graag naar Griekenland. Maar het ideale klimaat daar heeft nog andere voordelen. Zo kunnen er heerlijke griekse kruiden gemaakt worden. Deze zijn van uitstekende kwaliteit en perfect te begrijpen dat je er mee naar huis wil nemen na een vakantie in Griekenland. Er zijn tal van griekse kruiden die je kan gebruiken bij recepten zoals gyros, tzatziki of souvlaki. Komijn, koriander, munt, kaneel en dille zijn nog maar een greep uit de heerlijke kruiden die je in Griekenland kan plukken. 

Medicinale doeleinden 

Niet alleen kun je met de heerlijke Griekse kruiden en specerijen heerlijke maaltijden bereiden, in Griekenland zelf worden deze kruiden ook gebruikt voor medicinale doeleinden. Heel veel kruidengeneesmiddelen die bij ons te verkrijgen zijn van Griekse bronnen. Of het nu voor in de keuken is of voor medicinale doeleinden, de Griekse kruiden kan je echt niet meer missen eens je naar Griekenland op vakantie bent geweest!