Gezond eten

Op een gezonde manier blijvend afvallen

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je blijven af wilt vallen, meer resultaat hebt wanneer je minder koolhydraten in je dieet implementeert. Mensen die een dieet volgen waarin voornamelijk vetten uit het dieet geweerd worden hebben minder indrukwekkende resultaten, dan mensen die de koolhydraten voor het grote gedeelte uit hun dieet hebben geweerd. Interessante resultaten, zeker nu de eiwitrijke diëten zo hoog aangeschreven worden.

Koolhydraten: wanneer je overtollig lichaamsvet kwijt wilt raken is het een goed idee om in de kast te beginnen, begin maar met het leeghalen van het schap met chips en koekjes, want daar heb je al een grote factor te pakken. Maar als je het goed wilt doen ruim je ook het vak leeg waar de pasta, rijst en aardappels liggen. Het is daarnaast een goed idee om aangepast brood aan te schaffen of brood voor het grote deel te schrappen. Mocht je overigens nog pasta of rijst willen eten is het verstandig om dit met mate te doen én om de volkoren variant uit het schap te pakken.

Vet arm: Hoewel veel mensen nog altijd denken dat vetarm eten de oplossing is om je gewicht op een gezonde manier te verminderen, is dit lang niet altijd de oplossing. Vergelijk de etiketten maar eens, een zak met light chips bevat waarschijnlijk veel meer zout dan de volvette zak doet, en om die paar calorieën hoef je het ook niet te doen. Hetzelfde met magere yoghurt, die zou zo dun als water moeten zijn deze wordt in de meeste gevallen verdikt, met een verdikkingsmiddel en vaak is dat een koolhydraat. Reken maar uit, het is verstandig om etiketten te gaan lezen als je af wilt vallen.

Afslanken met behulp van dieetshakes

Lang niet iedereen is van de werking van eiwitshakes overtuigd, dat kan ook komen omdat er zoveel verschillende soorten op de markt te verkrijgen zijn. Naast dat mensen nog altijd bij het woordje eiwitshakes aan sporters denken, en het idee kunnen krijgen dat deze zijn om extra gewicht op te bouwen binnen een korte tijd of om de spiermassa aan te sterken.

Tip: afvalshake

Feit en fabel Ja de bovenstaande dingen kloppen allemaal, ook is er bewust gekozen om niet te kiezen voor het woordje aankomen in de zin. Sporters moeten een bepaald gewicht hebben als ze aan toernooien of wedstrijden mee moeten doen. Het kan soms net het verschil maken om of een paar kilo kwijt te raken of om één kilo aan te komen. De shakes die sporters gebruiken hebben dus een ander doel. Al zal een sporter die af moet vallen voor een toernooi hetzelfde effect willen als dat jij wilt, maar dan wat langer.

Snel afvallen met shakes: er zijn veel soorten en lang niet alle soorten die je kunt vinden zijn goed. Kijk naar de ingrediënten en doe je research, ga niet akkoord met de eerste de beste die je tegenkomt, en als de smaak je niet aanstaat? Dan moet je verder zoeken tot je een methode vindt die wel bij je past.