Medisch

Dit kan een collumbehandeling voor je betekenen

Heb je te maken met een whiplash, torsie of andere langdurige nekklachten? Wellicht is een collumbehandeling dan iets voor jou. Omdat de nekwervels een belangrijke verbinding zijn in het lichaam, heeft de beweeglijkheid van de nekwervels veel invloed op je dagelijks functioneren. Er kunnen complexe problemen ontstaan wanneer de nekwervels verkeerd gepositioneerd zijn of als de beweeglijk slecht is. Een collumbehandeling is een effectieve manier om dergelijke klachten tegen te gaan. Hieronder lees je wat een collumbehandeling precies inhoudt en wat het voor je kan betekenen.

De invloed van de nekwervels op de rest van het lichaam

Voor het functioneren van ons lichaam is de beweeglijkheid van de nekwervels en de rug cruciaal. Eigenlijk vormt je nek de verbinding tussen het hoofd en de rest van het lichaam. Wanneer er weinig beweeglijkheid is in de nekwervels, kan dat invloed hebben op onder meer de doorbloeding en de lichaamsbalans. Zelfs op de spijsvertering kan het invloed hebben. Het is dan ook niet toevallig dat er diverse klachten ontstaan na een whiplash. Bij een whiplash raken de nekwervels uit positie. Bij een collumbehandeling wordt de beweeglijkheid van de nekwervels verbeterd. Als je kampt met nekklachten, is deze behandeling wellicht wat voor jou.

Met een collumbehandeling pijnklachten verminderen

Veel mensen ervaren na een collumbehandeling minder pijnklachten. Met behulp van een massageapparaat worden de nekwervels weer in hun natuurlijke positie gebracht. Hierdoor worden de nekwervels beweeglijker. De meeste behandelingen duren ongeveer drie kwartier. Als je worstelt met hardnekkige pijnklachten, biedt een collumbehandeling een uitkomst. Vaak kiezen mensen met een whiplash of torsie voor deze behandeling. Echter zijn er ook mensen met evenwichtsproblemen, oorsuizen, migraine of spiertrekkingen die minder klachten hebben na een collumbehandeling. Dit soort klachten kun je zien als een co-factor en hangen sterk samen met de beweeglijkheid van de nekwervels. 

Hier moet je zijn voor een collumbehandeling

Als je een collumbehandeling wilt ondergaan, is het belangrijk dat je kiest voor een betrouwbare behandelaar. Alleen als een collumbehandeling op de juiste manier wordt uitgevoerd, kunnen pijnklachten verminderen. Kijk bijvoorbeeld eens bij staatsievivere.com. Hier kun je terecht voor een effectieve behandeling. Deze specialisten nemen de tijd om het probleem zorgvuldig in kaart te brengen. Het voordeel is dat de behandeling wordt aangepast op jouw specifieke situatie. Ook na de behandeling staan ze voor je klaar. Verder bieden ze massages aan die een positieve bijdrage kunnen leveren aan de behandeling.