Medisch

Dit kan een verloskundige Zaandam voor jou betekenen

Een zwangerschap kan eng zijn, al helemaal als het je eerste zwangerschap is. Je zult ongetwijfeld met een boel vragen rondlopen en niet weten wat goed of fout is. Daarom kan een verloskundige Zaandam goed van toepassing komen. Een verloskundige houdt zich namelijk bezig met de gezondheid van jou en jouw baby, maar ze biedt ook gelijk een luisterend oor wanneer jij dat nodig bent. Een verloskundige doet natuurlijk nog veel meer dan alleen de gezondheid controleren en luisteren, en kan dus ook veel meer voor jou betekenen. Lees verder en kom erachter wat een verloskundige voor jou kan betekenen tijdens en na jouw zwangerschap.

Kinderwensspreekuur voor jou en je partner

Als jij en je partner graag een gezin willen starten of jullie gezin willen uitbreiden, dan kun je altijd langskomen bij een verloskundige tijdens het kinderwensspreekuur. Tijdens dit spreekuur zullen jullie drieën met elkaar in gesprek gaan over het gezond zwanger worden en het verloop van een zwangerschap. Tijdens dit kinderwensspreekuur krijg je ook gelijk informatie over jouw vruchtbare periode en cyclus. Zo komen jij en je partner er dus achter welke periode het beste is voor jullie om proberen zwanger te worden. De verloskundige zal altijd rekening houden met persoonlijke omstandigheden. Hierdoor ervaar je dus de beste zorg en begeleiding mogelijk.

Hulp tijdens de zwangerschap

Wanneer jij en je partner hebben besloten om de hulp van een verloskundige in te schakelen, dan zul je ongeveer 10 à 15 keer de verloskundige bezoeken. Tijdens de bezoeken zal de verloskundige de gezondheid van jou en jouw baby controleren. Verder zal zij ook vragen hoe jij de zwangerschap ervaart. Als je ergens tegenaan loopt of je niet lekker in je vel zit, dan zal zij jou en je partner advies geven. Ook wordt er bloed afgenomen bij het allereerste bezoek. Je bloed zal dan getest worden op bloedgroepantistoffen, glucosewaarde, rhesusfactor en een aantal andere dingen. Door jouw bloed hierop te testen, weet de verloskundige precies waar jij behoefte aan hebt tijdens de zwangerschap.

Laatste controle na de bevalling

Zes weken nadat je bevallen bent, zal de verloskundige jij en je partner nog voor een laatste keer uitnodigen. Tijdens deze laatste controle zal de verloskundige in gesprek willen gaan om te kijken hoe jij de zwangerschap en de bevalling hebt ervaren. Daarbij zal zij ook gelijk stilstaan bij het gebruik van anticonceptie.

Verder kan het nog mogelijk zijn dat de verloskundige een paar medische controles wilt doen, zoals kijken naar je bekkenbodem en je bloeddruk meten. Tot slot kan je tijdens de laatste controle ook in gesprek gaan met de verloskundige over een nieuwe kinderwens. In dat geval zal zij jullie vertellen hoe jullie opnieuw gezond zwanger kunnen worden.