Medisch

Welke cosmetische behandelingen worden vergoed?

Een cosmetische behandeling is iets wat dagelijks wordt uitgevoerd. Sommige behandelingen worden wel vergoedt en andere weer niet. Vaak als het een medisch noodzakelijke ingreep betreft zal de zorgverzekeraar de kosten vergoeden. Het kan zijn dat je hier een aanvullende verzekering voor nodig hebt. We bespreken de cosmetische behandelingen die worden vergoedt door de zorgverzekering. Als je niet zeker weet of de behandeling die jij wilt vergoedt wordt neem dan altijd eerst contact op met je zorgverzekeraar.

Ooglaserbehandeling

Een ooglaserbehandeling is ideaal voor mensen die moeite hebben met het dragen van een bril- of lenzen. Het nadeel is echter dat deze behandeling niet wordt vergoedt door je zorgverzekering als je een basispakket hebt. Tenzij er een medische noodzaak is. De laatste jaren zijn meerdere zorgverzekeraars van mening dat een ooglaserbehandeling een toevoeging is aan de gezondheid waardoor je mogelijk wel een deel van de kosten vergoedt kan krijgen wanneer je een aanvullende verzekering hebt. Neem contact op met jouw zorgverzekeraar om te kijken of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Bekijk de mogelijkheden bij deze specialist: Dutch Clinic Select.

Borstverkleining

Wanneer je lichamelijke klachten ervaart door je borsten kun je ze laten verkleinen. Denk bijvoorbeeld aan rugpijn. Deze behandeling wordt door de verzekeraar vanuit de basisverzekering vergoedt. Je betaalt alleen het verplichte eigen risico. Er moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldaan. Als eerst moet er worden uitgesloten dat de klachten die je hebt geen andere oorzaak hebben en is het belangrijk dat je een gezond gewicht hebt. Zo is het een eis dat je een BMI hebt van 30 of lager.

Afwijkingen die aangeboren zijn

Het kan voorkomen dat je een afwijking hebt die aangeboren is. Daar kun je niets aan doen en daardoor wordt dit volledig vergoedt door je zorgverzekering. De afwijking kan dan worden gecorrigeerd zodat je er geen hinder, op welke manier dan ook meer van ervaart. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan geboorteplekken, lipspleten of een misvorming aan het aangezicht. Wanneer transseksualiteit wordt vastgesteld kun je ook in aanmerking komen voor geslachts correctie dat wordt vergoedt.