Mentaal gezond

Bergkristal; wat is het en wat is de waarde?

Naast de amethist en de aventurijn is bergkristal een van de meest populaire mineraal in ons bestaan. Dit heeft natuurlijk zijn redenen, want een mineraal heeft zijn populariteit niet aan zomaar iets te danken. Oorspronkelijk is bergkristal een synoniem voor een kwarts. De waterheldere kwarts komt ontzettend veel voor en is vaak ook een onderdeel van andere gesteentes. Het bergkristal is helemaal doorzichtig, als er veel luchtbelletjes in het mineraal zitten, wordt de kwarts ook wel een melkkwarts genoemd. Deze vorm is minder populair omdat de zuiverheid ook minder is.

De punten van het bergkristal hebben elk een unieke kracht

De unieke zeshoekige vormen van de kristallen zijn vrijwel altijd goed zichtbaar. De hoeken komen samen in de punt van het kristal en daarbij heeft ieder kristalpunt een eigen karakter en eigen werking. Er meer dan tien verschillende puntsoorten te herleiden. Allemaal met een eigen werking. Een bekend voorbeeld is de generatorpunt. Dit is de punt met daaraan zes gelijkvormige zijdes. Vergelijkbaar met een punt van een potlood. Deze punt kan energie opwekken, opslaan en eventueel zelfs uitzenden. Dit is ook de reden dat een bergkristal met een generatorpunt erg populair is bij meditaties of anders gebedsvormen.

De afkomst

Het woord kristal komt van het Latijn (crystallus) en uit het Grieks (krystallos), beide hebben een betekenis die is te herleiden naar kristal/ijs. In de geschiedenis werd namelijk geloofd dat een bergkristal bestond uit eeuwig bevroren water. Het woord berg heeft geen directe geschiedenis met betrekking op het kristal. Dit woord werd enkel en alleen toegevoegd om een onderscheid te kunnen maken met andere kristallen. Ongeveer 10000 tot 6000 jaar geleden werd bergkristal al gebruikt voor heling en als accessoire. Later in de Romeinse tijd werd een bergkristal gezien als een mineraal voor bescherming. Eventuele ziektes, ongevallen en bevriezing werden teniet gedaan door het dragen van een bergkristal.

Ontdek wat een bergkristal voor jou kan betekenen

Een bergkristal heeft naast de mooie uitstraling ook een unieke kracht. Het helpt om je fysieke lichaam te versterken en reinigt het fijnstoffelijk lichaam. Daarnaast kan het helpen om energetische krachten beter te ontvangen. Wil jij graag aan de slag met een bergkristal of misschien wil je meer informatie? Aarzel dan niet en bekijk het assortiment van Rubenrobijn.nl. Zij hebben een zeer uitgebreid aanbod met verschillende kristallen.