Mentaal gezond

Mentaal gezond met deze tips

Wat is een goede geestelijke gezondheid? We zijn allemaal min of meer mentaal gezond, en dit varieert meestal door ons leven, vooral omdat we omgaan met moeilijke levensevenementen, veranderen enzovoort. Of we nu deze psychologische welzijn, geluk, tevredenheid, positieve mindset noemen, al deze voorwaarden hebben betrekking op een goede geestelijke gezondheid.

Met onze lichamelijke gezondheid maakt het deel uit van ons alledaagse discours om aspirational te zijn. We willen zich fysiek fit, energiek, sterk, evenwichtig in ons gewicht voelen, eten, eten een gezond dieet, soepel, veerkrachtig en niet vatbaar voor kleine kwalen. Natuurlijk klagen we over onze problemen en praten over hoe we niet alle dingen kunnen doen die we kennen die we zouden moeten doen. We weten dat het niet gemakkelijk is om fysiek gezond te blijven zonder erop te werken, vooral als we gezondheidsproblemen hebben ervaren. We weten dat, zelfs als we de piek van fysieke fitheid bereiken, we dit niet voor de rest van ons leven kunnen handhaven zonder er aandacht aan te schenken.

Onderzoek vertelt ons dat een goede geestelijke gezondheid nog gunstiger is dan een goede lichamelijke gezondheid. Een positieve mentale vooruitzichten verhoogt het snelheid en de snelheid van het herstel van ernstige, zelfs levensbedreigende, ziekte. Psychologische veerkracht en welzijn geven mensen de kracht om problemen in uitdagingen in triomfen in te schakelen. Lees ook hier onze ervaringen

Maar telkens wanneer ik een groep mensen vraag om me te vertellen welke woorden in gedachten komen in relatie tot ‘mentale gezondheid’, gaan hun antwoorden over geestelijke ziektes! Het is alsof de term hi-jacked is om volledig probleemloos te worden.

In de tussentijd ervaren we een epidemie van geestelijke slechte gezondheid. Ongeveer 1 in 4 mensen ervaren een vorm van een gemeenschappelijk probleem met de geestelijke gezondheidszorg, zoals depressie, angst en verschillende stressgerelateerde symptomen. GP-operaties zijn overweldigd door dergelijke problemen, mentale gezondheidsdiensten kunnen alleen ondersteuning bieden voor de 1% van de bevolking met veel ernstigere problemen met de geestelijke gezondheidszorg, en er is een overvloed aan grotendeels ongereguleerde diensten, behandelingen en remedies die op de privémarkt zijn. Een recente onderzoeksstudie toonde aan dat de meerderheid van de ziekteverzuim die afwezigheid van het werk voortvloeit uit stressgerelateerde aandoeningen.

Het probleem met de focus op de problemen en de pijn, is dat dat is waar we experts in worden. We zijn op zoek naar haringen en behandelingen om het probleem op te lossen, in plaats van zich te concentreren op wat zorgt voor een goede geestelijke gezondheid. We weten dat de fysieke gezondheid multi-dimensionaal is – niemand denkt dat het pompen van ijzer om je spieren te bouwen een recept is voor de algehele fysieke gezondheid, hoewel het je zeker sterker zal maken voor bepaalde activiteiten.

Dus wat zijn de essentie van een goede geestelijke gezondheid?

Verbinding is zeker een van de bekendste. Het hebben van positieve hechte relaties is goed voor onze geestelijke gezondheid, net als een breder netwerk van vrienden, collega’s en kennissen die in de loop van de tijd variëren. Geven aan anderen is een ander echt belangrijk aspect van verbinding, waardoor onze gevoel van eigenwaarde en welzijn verbetert.

Uitdaging gaat over leren en ontwikkeling, het is hoe we groeien. Voor kinderen brengt elke dag nieuwe uitdagingen, maar als volwassenen worden we vaak steeds bang voor verandering, niet bereid om nieuwe vaardigheden te leren of onszelf in onbekende situaties te zetten. Dus uitbreiding van onze comfortzone, soms op kleine manieren als we ons bijzonder kwetsbaar voelen, zal helpen ons zelfvertrouwen en gevoel van persoonlijke prestaties te ontwikkelen.

Compase betekent een gevoel van balans, en het vermogen om ons af te leggen aan onze gedachten en emoties. Het betekent dat ons vermogen om in plaats van reageren te reageren. Dit kan worden omschreven als ons gevoel van spirituele verbinding, dat kan doorgaan met een bepaald geloof of geloof, of kan worden gevonden door verbinding met de natuur. Een geestelijk gezonde persoon zal een innerlijke kracht van geest voelen en manieren vinden om dat te ondersteunen.

Karakter heeft betrekking op de manier waarop we onze ervaringen en onze reacties op hen interpreteren. We hebben allemaal ons eigen persoonlijke verhaal of verhalen, die we wel of niet vertellen. We kunnen onszelf uitrusten als de held, het slachtoffer of de slechterik, en we doen dit echter in het algemeen op onze geestelijke gezondheid. Iemand die het ernstige levenstrauma heeft ervaren, kan grote moeite hebben om hun verhaal samen te vullen, waardoor ze zich letterlijk gefragmenteerd voelen. Goede geestelijke gezondheid betekent een sterk gevoel van persoonlijke waarden, bewustzijn van onze eigen sterke punten, vaardigheden en middelen en persoonlijke verhalen over het leren van fouten, overleving, succes en waardering.

Creativiteit vertegenwoordigt het leuke, kinderlijke aspecten van onze geestelijke gezondheid. Als kinderen zijn we van nature creatief en spelen we. Terwijl we in volwassenheid groeien, worden onze creativiteit en speelsheid vaak ontmoedigd of gedevalueerd, en dit kan grote frustratie veroorzaken, waardoor het vermogen van onze hersenen letterlijk wordt verminderd en het kan. Het verkennen van creatieve activiteiten is vaak gevonden om een ​​krachtig therapeutisch effect te hebben, en een goede geestelijke gezondheid hangt zeker van afgezien van een deel op kansen om plezier, speelsheid en creativiteit in ons leven te brengen.

Lees meer op Microdose-pro.com