Mentaal gezond

Ontspannen met een massage

Na een drukke periode ben ik echt toe aan een beetje ontspanning. Zo wil ik heerlijk een sauna bezoeken. Echt een super plek om lekker tot rust te komen en te ontspannen. Dit wil ik eigenlijk ook doen aan de hand van een massage. Met een hele fijne massage kan je pas echt goed tot rust komen. Om zo goed mogelijke massage te krijgen ga ik altijd voor een massage in Enschede. Hier zijn zoveel verschillende opties in massage. Het is soms lastig te bepalen welke massage je wil. Hieronder staan een aantal opties die je mogelijk kan gaan nemen.

Hotstone-massage

Bij een hotstone-massage worden warme stenen op uw lichaam gelegd. De stenen verwarmen uw lichaam plaatselijk, wat prettig voelt. Ook word je gemasseerd met deze stenen. De massage kan naar wens afgesloten worden met koude stenen: dit bevordert de doorbloeding en daarmee de afvoer van afvalstoffen.

Haman massage

Bij een Haman behandeling worden er dode huidcellen los gescrubd en wordt de doorbloeding verbeterd. Vervolgens word je bedekt met een laagje schuim van echte Turkse olijfzeep. Met dit zachte schuim krijg je dan een ontspannende massage.

Aroma Touch-massage

De Aroma Touch-massage is een ontspanningsmassage waarbij krachtige etherische oliën voor zowel een lichamelijke als geestelijk ontspanning zorgen. Bij deze massage worden acht verschillende etherische oliën in een bepaalde volgorde gebruikt. Er wordt met een langzame bewegingen over uw rug gewerkt. Bij de ze massage wordt dan ook nog geëindigd bij de voeten. Er wordt dan uitsluitend natuurzuivere etherisch oliën gebruikt.

Guasha-massage

Guasha is een uniek Chinese therapie die duizenden jaren oud is. Guasha betekend letterlijk: het schrapen van ziekte (afvalstoffen) uit het lichaam. Bij deze bijzondere massagetechniek wordt de ontgiftingsmechanisme van uw lichaam gestimuleerd, zodat uw lichaam zelf de losgekomen afvalstoffen kan afvoeren. Dat ‘schrapen’ wordt met een speciale jade steen gedaan. In de Chinese oudheid werd aan jade geneeskracht toegeschreven. Door de guasha-behandeling verkleurt vaak de huid van rood tot blauw of zelfs paars. Na een paar uur, of soms enkele dagen, verdwijnt de verkleuring volledig. Regelmatige guasha-behandelingen leiden tot minder blokkades van opgehoopte afvalstoffen, waardoor er een betere doorbloeding plaatsvindt. Bovendien verkleurt uw huid daardoor minder.